Galerie

De Gorgelporgels zijn ontstaan naar aanleiding van de gedichten van Kees(C) Buddingh'. Hij heeft gedichten gemaakt genaamd de Gorgelrijmen. Ze vertegenwoordigen twee kanten van het leven: Uiterlijk de humor en innerlijk de droefgeestige ondertoon. De gedichten zijn niet compleet. Lees ze verder in de Gorgelrijmen.

uit 2007 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wems

Wems

2008

Wie is dat geel-zwarte wezen dat daar klautert als een gems en een gonzend lied laat horen? `t Lijkt warempel wel de wens. Ja het is de wems; ik zie het aan zijn bolrond achterhoofd, waarop in cyrillisch schrift staat; `Hier wordt niet in God geloofd.`

blokfluithaas

blokfluithaas

2008

Als zijn vrouwtje met haar lepels zachtjes trommelt op `t vergiet. En de wind ruist door de olmen, speelt de blokfluithaas zijn lied.

Forelmuis

Forelmuis

2008

de Forelmuis weet niet goed of hij lopen of zwemmen moet. Niemand die `t hem ooit vertelde, want zijn vader viel te velde, toen hij nog maar een baby was, en zijn moeder beet in `t gras.

Blobber

Blobber

2008

De Blobber heeft een kop van kalk maar ogen als een neushoornvalk. Hij doet echter graag interessant en draagt een bril met gouden rand. Die hij uit vrees hem te verliezen, wanneer hij onverwachts moet niezen, En wijl zijn kop wat steun behoeft, In zijn halswervels heeft geschroefd,

Turelurelei

Turelurelei

2007

Heel, heel hoog boven de hei zweeft de Turelurelei. En elk dier, of `t wil of niet, luistert roerloos naar haar lied. Eenmaal werd zij diep gevreesd, maar die tijd is lang geweest. Dat de turelurelei stuurlui in de luren lei, en ze lokte , met hun schip, op een onzichtbare klip.

De Krillemonus

De Krillemonus

2007

Ken je de Krillemonus niet? O je kent hem vast als je hem ziet. Hij heeft een bibliofiele kop met fijne grassprietjes erop, een mond, een neus en dertien oren,zeven opzij en zes van voren.

Schommerhannep

Schommerhannep

2008

De Schommerhannep leest Lord Lister, En vind zich magisch en sinister. Hij komt soms plotseling voor u staan, En staart u enkel zwijgend aan. Als ge dan beeft, of gilt van schrik, Is hij een week lang in zijn schik.

Simmelot

Simmelot

2008

Als de weespermopshond angstig Door de grauwe schemering keft, En de wind zich in de kruinen Van het gorgelwoud verheft, Sluipt de simmelot sardonisch Door het krakend kreupelhout, met een kop vol boze ogen, en een tas vol havermout.